Tussen Tijdse Toets en rijexamen
/0 Reacties/in Uncategorized /door adminTijdens het doen van je rijexamen is alles uiteraard een momentopname. Daarom is het verstandig om goed voorbereid te zijn. Dat klinkt natuurlijk makkelijk, maar hoe zorg je ervoor dat je in alle mogelijke omstandigheden je hoofd koel houdt en de juiste beslissingen maakt? Naast dat het van belang is echt gefocust te zijn tijdens je rijlessen en met de feedback van je rijinstructeur aan de slag te gaan, is het aan te raden een tussen tijdse toets, ofwel een TTT, te doen. Dit wordt ook door het CBR aangeraden. Met de TTT kan je letterlijk ervaren hoe het is om examen te doen en dus in de keuken kijken bij het CBR. Dit proefexamen is gelijk aan het officiële examen. Tijdens je TTT krijg je de antwoorden van het examen. Het enige wat jij hoeft te doen is deze antwoorden onthouden, toepassen en uitvoeren. Daar komt bij dat je tijdens je TTT niet kan slagen of zakken, maar wel vrijstelling kan verdienen voor je bijzondere manoeuvres zoals bijvoorbeeld parkeren en omkeren. Door een TTT te doen en aan de slag te gaan met de feedback die je hebt gekregen, ben je goed voorbereid voor het echte examen. Autorijschool Welldone zorgt ervoor dat jij de juiste mindset en tools krijgt om je examen in één keer te kunnen behalen! Durf jij de uitdaging aan?
Welke variabelen zijn er nog meer bij het afrijden?
/0 Reacties/in Uncategorized /door adminVariabele 1 – Verkeer
Tijdens je rijlessen zal je het ongetwijfeld merken: het verkeer is altijd anders. Het ene moment is het druk, het volgende moment is het rustig. Daarbij kan het zijn dat iemand zijn dag niet heeft en vreemde capriolen uithaalt tijdens het rijden omdat diegene denkt zo eerder op het werk aan te komen. Daarnaast kan het ook zo zijn dat er een bejaarde achter het stuur zit die alles niet zo lekker ziet en daarom maar 30 km durft te rijden waar 50 km is toegestaan. Het is aan jou om de situatie op elk moment zo goed mogelijk in te schatten en daarop te anticiperen.
Variabele 2 – Weer
Een andere variabele is het weer. De ene dag is het droog en zonnig en de andere dag komt het met bakken uit de lucht vallen. Je hoopt natuurlijk dat je mooi weer hebt tijdens je examen, maar dat heb je zelf helaas niet in de hand! Zorg dat je onder alle weersomstandigheden goed blijft kijken, kalm blijft en rijd op een verantwoorde manier.
Variabele 3 – Examinator
Je zult er misschien niet over nagedacht hebben, maar de ene examinator is de andere niet. Examinatoren hebben allemaal dezelfde opleiding genoten en ze hanteren uiteraard dezelfde regels. Toch kan de ene examinator iets goedkeuren terwijl de andere examinator iets afkeurt. We zijn allemaal mensen en zien dingen op een andere manier. Daardoor reageert en beoordeeld de één ook anders dan de ander.
Wat is jouw kans om te slagen?
/0 Reacties/in Uncategorized /door adminElke leerling is anders. Iedereen leert op zijn eigen manier en tempo. Het kan goed zijn dat jij in één keer afrijdt, maar dat je vriend of vriendin bij dezelfde rijschool drie keer op examen is geweest alvorens geslaagd te zijn. Je kunt het vergelijken met de resultaten die per klas worden behaald op school met eenzelfde toets. De hele klas krijgt dezelfde lesstof en les van dezelfde leraar, maar niet iedereen haalt hetzelfde cijfer. Sterker nog: de kans is er dat niet iedereen de toets zal halen! Het is dus van groot belang dat je een goede leraar hebt, maar ook dat je je als een goed leerling gedraagt. Dit vergroot je kans op slagen bij het doen van je rijexamen. Naast de kwaliteit van de lessen en jouw manier en tempo van leren zijn er nog andere variabelen bij het afrijden die van groot belang zijn op het slagingspercentage.