Welke variabelen zijn er nog meer bij het afrijden?

Variabele 1 – Verkeer

Tijdens je rijlessen zal je het ongetwijfeld merken: het verkeer is altijd anders. Het ene moment is het druk, het volgende moment is het rustig. Daarbij kan het zijn dat iemand zijn dag niet heeft en vreemde capriolen uithaalt tijdens het rijden omdat diegene denkt zo eerder op het werk aan te komen. Daarnaast kan het ook zo zijn dat er een bejaarde achter het stuur zit die alles niet zo lekker ziet en daarom maar 30 km durft te rijden waar 50 km is toegestaan. Het is aan jou om de situatie op elk moment zo goed mogelijk in te schatten en daarop te anticiperen.

Variabele 2 – Weer

Een andere variabele is het weer. De ene dag is het droog en zonnig en de andere dag komt het met bakken uit de lucht vallen. Je hoopt natuurlijk dat je mooi weer hebt tijdens je examen, maar dat heb je zelf helaas niet in de hand! Zorg dat je onder alle weersomstandigheden goed blijft kijken, kalm blijft en rijd op een verantwoorde manier.

Variabele 3 – Examinator

Je zult er misschien niet over nagedacht hebben, maar de ene examinator is de andere niet. Examinatoren hebben allemaal dezelfde opleiding genoten en ze hanteren uiteraard dezelfde regels. Toch kan de ene examinator iets goedkeuren terwijl de andere examinator iets afkeurt. We zijn allemaal mensen en zien dingen op een andere manier. Daardoor reageert en beoordeeld de één ook anders dan de ander.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *